Kapcsolat

 

info@idofokusz.hu

06 70 631 3017

A személyes hatékonyság 7 kritikus területe - 7/5

tiredA munkám során végig energikus maradok.

A válaszadók 56%-a kimerül a nap végére.

 

 

Miért fontos?

Az időgazdálkodás nem csupán technikák kérdése. Érdemes odafigyelnünk a személyes energiánkra. Ha kimerülünk a nap végére, akkor romlik a morálunk, lassabban haladunk, többet hibázunk.

Az egyik ok, amiért kimerülünk, hogy olyan munkát végzünk, amihez nem értünk, ráadásul nem is szeretjük. Ha alkalmanként ilyen helyzetbe kerülünk, azt jól lehet kezelni. Ha nagyon sok ilyen feladatunk van, akkor viszont állandóan kimerültnek érezhetjük magunkat.
Kiváló terep ez a depresszióhoz is.

Mit lehet tenni?

Muszáj őszintének lennünk magunkhoz. Ha sokat vagy kimerült a munkád végén, akkor gondold végig, hogy milyen feladatokat végzel. Gondolkodj el, hogy milyen tevékenységekben érzed igazán jól magad. Próbálj változtatni a helyzeten. Beszélj a vezetőddel, hogy kaphatsz-e számodra érdekes kihívásokat. Ha erre nincs lehetőség, akkor keress olyan munkát, ahol tényleg kibontakozhatsz.
Sokkal jobban jársz.
A cég, ahol eddig dolgoztál, az is jobban jár.
Az új cég, ahol elhelyezkedsz, ők is jobban járnak.
Mindenki nyer, szemben az előző helyzettel.

Még egy dolog van, amit megtehetsz. Erről szólt az előző blog bejegyzés. Részletesen itt olvashatsz >>.

 

bbwsA fekete öves workshop sorozat egy jelentős részében a személyes energia a téma. Ha szeretnél többet megtudni, akkor kattints ide >>.

 

 

 

felmeresgrey rsHa még nem töltötted ki a felmérést ezen a linken éred el >>
Maximum-maximum 10 perc a kitöltés, és óriási mértékben hozzájárulsz, hogy a legégetőbb kihívásokra adjak választ az anyagaimban és a tréningjeimen.
Előre is köszönöm!

 

A személyes energiád nem valami vudu dolog. Odafigyeléssel és néhány egyszerű tevékenységgel, technikával a megfelelő szinten tudod tartani.

 

Ha szeretnél további hasznos időgazdálkodási tippeket kapni, akkor add meg az elérhetőséged!

* indicates required