Kapcsolat

 

info@idofokusz.hu

06 70 631 3017

A személyes hatékonyság 7 kritikus területe - 7/6

zavaroKérdés a felmérésben: Az alábbiakat tartom zavaró tényezőnek a munkám szempontjából.

- Nyitott iroda - 57%
- Telefon - 54%
- Nagy ötletek (valami mással kapcsolatban, mint amivel foglalkozom). - 43%
- Ügyfelek - 42%
- Munkatársak - 39%
- Csevegő program - 32%
- Mobil telefon értesítések - 28%
- Email - 25%

 

 

Miért fontos?

Ha jól akarunk gazdálkodni az időnkkel, akkor lehetővé kell tennünk, hogy az adott feladatra tudjunk fókuszálni. A párhuzamos/váltott munkavégzésről, és annak hatékonytalanságáról már volt szó (ha lemaradtál, akkor kattints ide>>).
A zavaró tényezők azok, amik kizökkentenek az adott tevékenységből. Olyan ingerek ezek, amiknek nehezen tudunk ellenállni.

TOP3

Vezet a nyitott iroda.
A munkatársak több, mint fele úgy gondolja, hogy zavaró a közös légtérben zajló munka. Hangos kolléga, keresztbe kiabált kérdések. A téma annyira összetett, hogy külön fogok vele foglalkozni.

A telefon még mindig uralkodik felettünk.
Semmilyen törvény nem írja elő, hogy fel kell vennünk egy telefont, ha csörög. Mégis az emberek szinte képtelenek nem reagálni. Annyira erős szokás ez bennünk, hogy időt kell hagynunk magunknak. El kell kezdeni tudatosabban kezelni. Jó indulás lehet, ha felsorolod magadnak, milyen előnyei vannak, ha nem válaszolsz azonnal egy hívásra.

Nagy ötletek
Talán Veled is előfordult, hogy benne voltál egy nagy munkában és hirtelen elképesztő jó ötleted támadt valami teljesen más dologgal kapcsolatban. Ezek a nagy ötletek.
Azért zavaróak, mert aztán nem hagynak nyugton. Javaslom, hogy tarts a telefonodban egy ÖTLETEK bejegyzést, és azonnal írd le, ami az eszedbe jutott.
Így az agyad megnyugszik és tovább tudsz koncentrálni az adott feladatra.

A bánatos utolsó

Érdekes látni, hogy az email, aminek a kezelésével olyan sokat foglalkoztak az időgazdálkodási szakemberek, az utolsó helyre csúszott. A válaszadók 25% gondolja úgy, hogy emailek megakasztja őket a munkában. A legkevésbé zavaró tényezőnek vélik.
Átvette a helyét a csevegő program.
Azért a tréningek keretében foglalkozunk a kezelésével. Pl. hogyan tedd IHAT-óvá az emailjeidet?

 

felmeresgrey rsHa még nem töltötted ki a felmérést ezen a linken éred el >>
Maximum-maximum 10 perc a kitöltés, és óriási mértékben hozzájárulsz, hogy a legégetőbb kihívásokra adjak választ az anyagaimban és a tréningjeimen.
Előre is köszönöm!

 

bbwsA fekete öves workshop sorozat része, hogy a zavaró tényezők kezelésével foglalkozunk. Ha szeretnél többet megtudni, akkor kattints ide >>.

 

 

A zavaró tényezők csak tényezők. Akkor várnak zavaróvá, ha hagyod. Előre kell őket kezelned, hogy megmaradjon a fókuszod, jobban tudj teljesíteni és így sikeresebbé válj.

 

Ha szeretnél további hasznos időgazdálkodási tippeket kapni, akkor add meg az elérhetőséged!

* indicates required