Kapcsolat

 

info@idofokusz.hu

06 70 631 3017

Mit tehetsz, hogy ne zavarjanak a munkában?

Ez volt az egyik legnépszerűbb téma a mai Sárga öves képzésen, amit egy nagyszerű, multinacionális cégnél tartottam.

 

agyAz agyunk úgy működik, hogy az impulzusszerű ingerekre felfigyel. Ez akkor, amikor nagy odafigyelést igénylő munkát végzünk, akkor sajnos nem igazán jön jól.

 

Mit tehetsz, hogy Veled ez kevesebbszer forduljon elő?

Szűrd ki ezeket a zavaró tényezőket!

 

mobilE-mail

A levelező programok, amikor egy új e-mail érkezik valamilyen hangot adnak ki, egy kis borítékot jelenítenek meg és lehet, hogy egy kis előnézeti ablakot is feldobnak a feladóval, a témával és az első egy-két sorral.
Ezzel csak a kihívás, hogy ezek a szolgáltatások lehetetlenné teszik az elmélyült munkát. Az agy ingereket figyelő rendszere ezekre is reagál. Ha azt szeretnéd, hogy fókuszált maradhass, kapcsold ki ezeket. Ne legyen hangja, ne legyen kis boríték, ne legyen felugró ablakocska.

 

mobilTelefon


Sok ismerősöm mondja, hogy tudod Kolos az a fránya telefon mindig a legrosszabbkor szólal meg.
Ne hagyd, hogy ez veled megtörténjen! Akkor, amikor fókuszált munkát végzel némítsd el a telefonodat és fordítsd le, hogy ne vonja el a figyelmedet a feladatodtól. Amikor végeztél hívd vissza azokat, akik kerestek.

 

colleagueMunkatársak

Ez a terület kicsit izgalmasabb, mert a munkatársakat nem kapcsolhatod ki és nem némíthatod le.
Használj egyszerű konyhai időzítőt. Állítsd be 50 percre, kapcsold ki a levelező rendszert, némítsd le a telefont és dolgozz a feladatodon.
Ha egy munkatársad arra jön, hogy "Csak azt szeretném megkérdezni, hogy...", akkor röviden és nagyon udvariasan mondd neki: "a fekete öves személyes hatékonyság specialista ötletét használom. 50 perces időblokkokban dolgozom. Kérlek engedd meg, hogy amikor szünetet tartok, akkor megkeresselek."
Legközelebb, amikor arra jár, már figyelni fogja az időzítőt az asztalodon.

 

Ha hatékony szeretnél lenni, akkor tegyél róla, hogy ne zavarhassanak meg a nagy odafigyelést igénylő munkádban.